academiavitae.org

Met de aankomende terugtreding van de overheid als belangrijkste financieringsbron zullen de makers en liefhebbers van de kunst andere manieren moeten bedenken om kunstzinnige activiteiten te financieren.

Wij roepen kunstenaars, kunstmanagers, culturele ondernemers alsook mensen uit de bedrijfswereld en de overheden en kunstliefhebbers op om creatieve financieringsmogelijkheden in te brengen.

Wij zullen de indieners van de meest inventieve en effectieve ideeën en praktijken uitnodigen deze te presenteren in een manifestatie op 22 maart in The Creative Factory in Rotterdam. Voor de meest opmerkelijke bijdrage hoort een creatieve erkenning. Wij zullen verder zorg dragen voor publicatie in een boek en een speciaal daarvoor ingerichte website.

Deze oproep is een initiatief van de wetenschappelijke staf en de masterstudenten van de internationale master cultural economics and cultural entrepreneurship op de Erasmus Universiteit. Wij werken samen met verschillende organisaties waaronder Cultuur en OndernemenVan den Ende FoundationRotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur enNRC Handelsblad. Een deskundige commissie zal alle voorstellen beoordelen en selecteren.

toelichting

Indieners kunnen met het volgende rekening te houden. In de kunsten gaat het niet zozeer om het realiseren van omzetten en aantallen bezoekers maar vooral om het realiseren van sociale en artistieke waarden. Houdt uw voorstel daar rekening mee? Kunnen culturele organisaties leren van bedrijven? Biedt het internet nieuwe oplossingen? Valt er wat te doen met het eigendomsrecht van de kunsten? Zijn mensen anders te overtuigen iets voor de kunsten over te hebben?

We are seeking proposals that are thoughtful and substantiated.

You are invited to send your contributions to info@klamer.nl by February 25th.

Naar de site …