MUSEUM Le Secet
Museum Le Secet is een antwoord op de verschraling van de tentoonstellingsmogelijkheden door de bezuinigingen op kunst en cultuur. Le Secet wil op een positieve manier impuls geven aan het denken over actuele hedendaagse kunst. Samenwerken, uitwisselen en inspireren is het uitgangspunt.

_________________________________________________________________________________________

Le Secet is het eenmanskunstenaarsinitiatief van de in Zeeland woonachtige kunstenaar/curator Bianca Runge.

Kunst moet gezien worden – Museum Le Secet begon begon in 2010 met een reizend project van 2,5 jaar waarin -uiteindelijk- 7 tentoonstellingen gelijktijdig door het land reisden.
Museum le Secet zet zich in voor een brede herwaardering van hedendaagse kunst en het beroep kunstenaar. Deelnemende kunstenaars werden geselecteerd door gastcuratoren. Een reizend museum voor kunstenaars / door kunstenaars. De reizende tentoonstellingen gaven een persoonlijk inzicht in de interesse van actuele hedendaagse kunstenaars voor collega kunstenaars. Er waren  tijdelijke dependances in Breda, Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden, Velp/Nijmegen en Tilburg.
Altijd was het museum vanaf straat zichtbaar om kunst op een laagdrempelige en toegankelijke manier onder de aandacht te brengen.

Le Secet had tot 2015 twee zelfstandig opererende dependances. Een langlopende in Nijmegen [curator Rijnder Kamerbeek] en een tijdelijke Hongarije / Duitsland [ curator Elizabeth de Vaal].
Op de hoofdlocatie in Koudekerke zijn sinds 2013 vooral solo presentaties te zien.
Van 2010 t/m 2011 was er ook een Zeeuwse Zaal waarin werk te zien was van bij Zeeuwse kunstenaarsinitiateven betrokken kunstenaars.
In 2012 waren er twee grootse kunsthal presentaties ‘Liefde in de kunst’ in Zwolle met 88 kunstenaars en ‘Gulliver travels’ in Goes waaraan meer dan 100 kunstenaars mee deden.

Kunstklimaat maakte sinds 2010 onderdeel uit van de activiteiten van Le Secet [blog / facebookpagina]
Kunst geeft het leven Kleur [facebook]
Volg Le Secet op Instagram

Probeersel 2015
Online ART Gallery Le Secet was een tijdelijke online galerie gespecialiseerd in miniatuur kunst en miniatuur multiples van hoog nivo. Le Secet wilde hiermee een impuls geven aan het kopen van actuele hedendaagse kunst. Op We Like Art, tijdens Art Rotterdam, was er fysieke presentatie. 

Le Secet is een pleidooi voor de verbeelding.

Bianca Runge IMG_9542 HR s Photo RogierMaaskant

 

 

 

 

 

Bianca Runge nov 2014
foto: Rogier Maaskant

__________________________________________________________________________________________

 

Alle informatie op deze website is met grote zorg samengesteld. Mocht de informatie desondanks onjuist zijn, dan kunt u daar geen rechten aan ontlenen. Voor eventuele schade die u lijdt door het gebruik van deze website of door het gebruik van de informatie op deze website is Le Secet niet aansprakelijk.