Vice Venus organiseert DEBAT ‘SUBSIDIE: MOTOR OF KILLER VAN CREATIVITEIT EN ONDERNEMERSCHAP?’

11 SEPTEMBER 2010 BEGIN: 16.30 DUUR: 1

Debat over toekomst Creatief Rotterdam tijdens DWWW

SUBSIDIE: MOTOR OF KILLER VAN CREATIVITEIT EN ONDERNEMERSCHAP?

We gaan een tijd van verschraling tegemoet. Er moet bezuinigd worden. De kans is meer dan groot dat de budgetten voor Kunst & Cultuur flink zullen slinken en dat de Creatieve Sector in 2011 als speerpunt van de Gemeentelijke Agenda Rotterdam verdwijnt.

Tijd om de balans op te maken en elkaars belangen in te zien. Wat hebben alle investeringen in de Creatieve Industrie tijdens 6 jaar beleid nu daadwerkelijk opgeleverd? Is de sector er sterker door geworden, of juist afhankelijk? Wat heeft de sector bijgedragen aan de beleving van ‘de aantrekkelijke stad’, of de stedelijke economie? Als het onvoldoende is, is het dan terecht dat subsidies worden ingetrokken? Of (ook vaak gehoord) is de te lage opbrengst van investeringen te wijten aan het gebrek aan visie vanuit de gemeente? Wordt de sector in haar ontwikkeling gedwarsboomd door regels en gemeentelijke bureaucratie? Wat zijn de consequenties van de bezuiniging op het culturele aanbod?

Antwoorden op zulke vragen krijg je alleen als je met elkaar in gesprek gaat. Vandaar dit debat. De komende maanden wordt gewerkt aan het nieuwe beleid en bepaald welke rol daarin is weggelegd voor de Creatieve Industrie. Dit debat fungeert als klankbord voor jouw mening en ervaring. Een verslag van het debat wordt teruggekoppeld naar de Gemeente.

Kom en laat je horen!

Locatie: Arminiuskerk, grote zaal beneden. Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 11 september
Tijd: 16.30-17.30

Voor vragen mail naar: info@vicevenus.nl