Symposium ‘Creatief met ruimte’ 8 oktober

geplaatst donderdag 09 september 2010 op website FNV KIEM

Betaalbare ateliers zijn schaars en vaak onbetaalbaar. Daarnaast dreigen er draconische bezuinigingen op kunst en cultuur, waardoor het voor beeldend kunstenaars nóg moeilijker zal zijn het hoofd boven water te houden. Want niet alleen zijn er plannen om landelijk meer dan 20 miljoen op kunst en cultuur te bezuinigen, ook de gemeentelijke bezuinigingen zullen effect hebben op de mogelijkheden voor kunstenaars om te exposeren, gebruik te maken van voorzieningen en deel te nemen aan kunstmanifestaties. Laat staan dat er nog geld over is voor hang- en stagelden. Kommer en kwel dus, maar juist daarom is het tijd om het heft in eigen hand te nemen en zelf een initiatief te pakken.
Collectief
Daarom organiseert FNV KIEM het symposium ‘Creatief met ruimte’ dat op 8 oktober plaats zal vinden in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Op dit symposium laten we een aantal kunstenaars aan het woord, die gezamenlijk een collectief zijn gestart. Zij laten met beelden en woorden zien hoe zij het aangepakt hebben. Allerlei vragen, zoals: ‘Hoe organiseer ik zelf een initiatief, hoe kom ik aan een pand, wat zijn daarbij haken en ogen, kan ik beter een stichting oprichten voor het beheer van een pand en hoe ga ik om met buurtbewoners, kunnen daarbij aan de orde komen. Het wordt een symposium waarop we vanuit onze eigen kracht als beeldende kunstenaars met elkaar praten, inspiratie opdoen, netwerken en ervaringen delen. Alle beeldend kunstenaars zijn van harte uitgenodigd om aan dit debat deel te nemen.
Aanmelden (voor 1 oktober) via (020) 355 36 27 of via l.lucassen@fnv-kiem.nl. Toegang is gratis voor leden van FNV KIEM. Niet-leden betalen 5 euro.  http://www.fnv-kiem.nl/nieuws/kunst-en-podium/424