Uit de NRC van  15 okt

Bezuiniging treft ook kunst zonder subsidie

..lees het bericht

Over de nieuwe staatssecretaris Cultuur: Op kunstgebied is de 41-jarige Fries een onbeschreven blad, al is hij een liefhebber van zware muziek. Na een debat zet hij graag een cd op van Metallica.’

Op de site van Halbe Zijlstra gevonden:

‘Lezen ? Ik lees graag maar houd niet van al te zware boeken, dat soort leeswerk heb ik al genoeg binnen mijn politieke dossiers’ . Zijn favoriete schrijvers zijn Robert Ludlum, Tom Clancy, Geert Mak, Tolkien, Dan Brown en James Clavell.

Duidelijk is dat hij een grote aversie heeft tegen alles wat naar een linkse maakbare samenleving neigt.

Halbe schrijft ingezonden brieven naar de krant om zn betrokkenheid te tonen met de politiek (noemen we dat geen ondermijnen?  ‘Het terugtreden uit de raad leidde echter niet tot desinteresse in de politiek. Integendeel, ik verstuurde vanuit mijn woonplaats Mexico City zelfs ingezonden brieven naar het Utrechts Nieuwsblad’.

Tot slot ‘Het liefst breng ik mijn tijd door met mijn vriouw Ingrid. Zij is een fantastische vrouw en ik ben helemaal gek op haar. Ondanks het feit dat we allebei ontzettend druk zijn weten we toch tijd voor elkaar te vinden en dat is iedere keer een feestje.

Geen beleid over of betrokkenheid met enige vorm van cultuur. Helaas voor ons, de cultuursector, komt hij niet voor cultuur maar is de VVD’er Halbe Zijlstra de man die de bezuinigingen moet gaan uitvoeren.