http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/2010/12/meer-woningen-voor-kunstenaars-amsterdam

3 DECEMBER, 2010 – 08:55 |

Nieuws uit Amsterdam publiceert niet-commerciële persberichten over Amsterdam van andere organisaties. De redactie beslist over plaatsing. De afzender van het persbericht is verantwoordelijk voor de inhoud. Alle persberichten.

Afzender:

GroenLinks

Datum persbericht:

22-12-2010

Veel kunstenaars en cultuurmakers willen in Amsterdam zijn door het aantrekkelijke culturele klimaat. Een woning, hoe klein ook, is echter voor deze doelgroep heel moeilijk te vinden. Veel kunstenaars vertrekken naar steden als Berlijn en Brussel waar wonen nog wel betaalbaar is. “Amsterdam loopt langzaam leeg en zal daarmee haar culturele koppositie verliezen. Dat mag niet gebeuren!” aldus Evelien van Roemburg, woordvoerder Kunst & Cultuur van GroenLinks.

Het Amsterdamse College van B&W heeft de afgelopen vier jaar het belang van ruimte voor (jonge) kunstenaars ingezien en het ontstaan van atelier- en expositieruimte voor jonge kunstenaars gestimuleerd. Het zogenaamde broedplaatsenbeleid van de gemeente is een succes. Maar al die kunstenaars – net-afgestudeerden van kunstinstellingen, internationale kunstenaars – moeten ook een plek hebben om te wonen. Die plek is er in Amsterdam bijna niet. Van Roemburg: “Het aanbieden van ateliers is heel mooi, maar zonder dak boven je bed als het regent of sneeuwt heb je daar niks aan!”

lees alles >>>