LeSecet Múzeum Magyarország

In Hongarije is de reizende keramiek tentoonstelling met Nederlandse kunstenaars vanaf 25 juli t/m 25 september te zien in Kecskemét, International Ceramics Studio

Az utóbbi években a kultúra területén világszerte jelentősen csökkenő anyagi források miatt egyre szűkülnek a művészek kiállítási, megjelenési lehetőségei. Egyre kevesebb pénz jut az új alkotások létrehozásának, bemutatásának, publikálásának támogatására.

A mini múzeumot LeSecet néven Bianca Runge hívta életre 2010-ben (http://museumlesecet.wordpress.com/2013). 2012-ben a Stichting Post 15 Bianca Rungével egyetértésben javasolta a múzeum magyarországi változatának létrehozását LeSecet Múzeum Magyarország néven. A Stichting Post 15 jövőbe mutató célja a holland és magyar művészek közötti kapcsolatfelvétel és együttműködés elősegítése. Az alapítvány “artist-in-residence” programja keretében 2007 óta szervez kiállításokat, bemutatókat Pécs környékén és Hollandiában.

Tizennégy kortárs holland művész fogadta el a LeSecet Múzeum Magyarország meghívását arra, hogy rendhagyó módon, kerámia anyagból, 1:20 arányú kicsinyített méretben is elkészítse egy alkotását, és azt ebben a mini dobozmúzeumban elhelyezve kiállítsa. Az esemény különlegessége, hogy a kiállító holland művészek mindegyike otthonosan mozog a nagyméretű, köztéri alkotások létrehozásában, most mégis elvállalták, hogy monumentális méretű alkotásaik kicsinyített változatát is elkészítsék a mini dobozmúzeum számára. A művészcsoport minden tagja szerteágazó, magas színvonalú képzőművészeti tevékenységet folytat.

A kiállító művészek: Gijs Assmann, Arja van den Berg, Tim Breukers, Gert Germeraad, Babs Haenen, José den Hartog, Berry Holslag, Bastiënne Kramer, André Kruysen, Ingrid Mol, Pepijn van den Nieuwendijk, Adriaan Rees, Nick Renshaw és Anne Wenzel.

A mini múzeum 2013 július 25-től szeptember 25-ig lesz látható a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Kis Kápolna Galériájában (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.), munkanapokon 13-tól 17 óráig.

kecskemét uitnodiging