[]

DE pers 14-12-2010* Is Martin Bosma het domste kamerlid ooit ? Marcel Hulspas  14 dec 10

Om aan te tonen dat kunstenaars best zonder subsidie kunnen, citeerde [Bosma] daar Mozart, die ooit eens geschreven heeft dat hij alleen maar geld wilde verdienen. ‘Die man deed ook iets met cultuur, meen ik,’ (..)

[Mozart] was volstrekt afhankelijk van geldschieters die, toen hij ziek werd, nou net geen behoefte hadden aan goddelijke muziek.
Mozarts armzalige levenslot is al twee eeuwen hèt voorbeeld van het achteloos verwaarlozen door de samenleving van pure genialiteit. En dan schuift Bosma hem naar voren als een voorbeeld van een componist die ook zonder hulp wel aan zijn centen kwam! (..)   [ref.: Mozart und Geld]

De Pers PVV’er Bosma ontkent ‘uitglijer’ 14 dec 10

PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma ontkent in het cultuurdebat van maandag een uitglijer gemaakt te hebben en wil dat opinieleiders zich verantwoorden over het kunststandpunt van zijn partij. ,,Ik weet nog steeds niet hoe men erbij komt dat de PVV kunst een linkse hobby vindt”, aldus Bosma dinsdag. (..)

[uitspraak van PVV-leider Geert Wilders] Bosma ziet daarin de beweringen van de opinieleiders niet bevestigd. ,,Wij vinden kunst geen linkse hobby, wij vinden kunstsubsidie een linkse hobby”.