Welkom bij Museum Le Secet

Vanaf 21 maart 2010 worden er tentoonstellingen en projecten door museum Le Secet georganiseerd. Le Secet ambieert een breed publiek. het museum gaat samenwerken met kunstenaarsinitiatieven, instellingen, scholen en musea.

Door de kunstenaar centraal te stellen wil museum le Secet kunst dichter bij de mensen brengen. Bizarre fantasievolle, constructieve, verfijnde, poëtische, perfecte, foute, intense, tegendraadse, bonte, verwarrende en prachtige kunst. Kunst is er voor iedereen.

Kunstwerken willen meer doen dan alleen maar mooi staan wezen. Of raar staan te zijn. Ze hebben eigenlijk allemaal wel iets te vertellen. En wat zo speciaal is; dat doen ze door vragen te stellen. Antwoorden worden niet gegeven. Het gaat juist om het bevragen van het leven, de werkelijkheid, schoonheid, of zelfs het bevragen van de verf. Wat is een schilderij? Niets staat vast in onze wereld. En dat laten kunstenaars ons zien.

Le Secet wil het gewone en het leuke van hedendaagse kunst meer aandacht geven. In deze tijd van zingeving waarin men zoekt naar zijn eigen individualiteit is het belangrijk dat men ziet hoe raar gek en anders de wereld ook kan zijn door even door iemand anders zijn / haar ogen te kijken. Daar is kunst voor bedoelt. Een kunstenaar is een gewoon mens en heeft met zn werk eigenlijk een hele belangrijke rol in de samenleving. Juist omdat ie telkens laat zien dat ‘anders’ ook heel gewoon is. Maar ook dat je altijd verder kunt kijken dan je neus lang. Om te laten zien dat nieuwsgierig zijn mag en dat vragen nooit verkeerd is!

Prijsvraag: Wat vind jij eigenlijk van kunst? Wat maakt kunst zo bijzonder voor jou?

Beschrijf  in maximaal 10 regels jouw antwoord!

Iedereen mag meedoen.  Onder de beste inzendingen wordt op 21 mei 2010 3 prijzen verloot

Eerste prijs; een kunstwerk!

Tweede prijs is een spoedcursus creatieve inspiratie – bij jou thuis, het werk of op school. Als je het wilt combineren met en bezoek aan museum Le Secet dan kan het ook hier in de buurt in het atelier van een kunstenaar.

Derde prijs een startpakket professionele acrylverf

Bianca Runge

Museum Le Secet

info@lesecet.nl