Het nieuwe Digitaal Museum Schouwen-Duiveland is een museum dat je op locatie GPS gestuurd kan bezoeken met behulp van een iPhone applicatie.

Met de applicatie ‘Digitaal Museum Schouwen-Duiveland’ is een nieuw museum ontwikkeld. Belangrijk in de opzet is dat heel Schouwen-Duiveland gebruikt kan worden als museum, er wordt geen gebouw of kunstwerk neergezet. Er wordt niet ingegrepen in het landschap. De kunstwerken, films, foto’s, teksten zijn virtueel en kunnen in de echte wereld met behulp van de applicatie op specifieke locaties bekeken worden. Er ontstaat een nieuwe benadering van het begrip museum. Daartoe worden kunstenaars en specialisten gevraagd exposities te maken voor het museum.

Een andere functie van het museum is om al bestaande (historische) plekken nader te duiden. Om alvast een opzet te hebben en ervaring op te doen en onze gedachten te ontwikkelen en toetsen zijn we begonnen de picknickplekken op Schouwen-Duiveland in het museum op te nemen. De applicatie dient hierbij als navigatiehulp. Ook geeft de applicatie aanvullende informatie in tekst, beeld en geluid over deze picknickplaatsen.

De applicatie is geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad. Vereist iOS 4.1 of nieuwer.