Iedereen, ook in de cultuursector weet dat er bezuinigd moet worden en iedereen wil daaraan meewerken. Maar deze percentages zijn onevenredig. En gaan gepaard met een negatief beeld vanuit politiek / overheid waarin geen enkele nuance zit.. En dat mogen we niet op ons laten zitten.

Het gaat dan ook niet zozeer om de subsdies maar vooral om de [intrinsieke] waarde van kunst. Er wordt nu eigenlijk gezegd dat kunst en cultuur nergens op slaan. Er wordt niet gezegd ‘ jongens we moeten allemaal bezuinigen, help een handje mee ‘
de term ‘Linkse hobby’ is aangeslagen in Nederland. Links staat ineens voor alles wat fout is gegaan in deze maatschappij. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen maar het volk heeft geen behoefte meer aan een aardige en zorgzame Mama overheid maar willen weer billenkoek en papa’s die belangrijke dingen doen zoals geld verdienen. Ze willen iemand die ze verteld hoe het moet en die ze niet zelf laat denken.

De schuld wordt voor een groot gedeelte gewenteld op de cultuursector. Een vrouwelijke ‘softe’ sector. Papa staat neemt het weer over en neemt het heft in handen, zal wel weer even zeggen waar het eigenlijk op staat! Geen flauwekul of jezelf ontwikkelen gedoe. Aanpakken met die hap en geld verdienen. Wat de boer niet kent dat vreet ie niet en daarom alle enge buitenlanders eruit. wat ingezet is met de herwaardering van ‘de hoeksteen van de samenleving’ is uitgemond in dat Papa staat het heft weer overneemt en zondag het vlees komt snijden nadat ie allemaal belangrijke dingen heeft gedaan.

Mama (de culturele sector) staat met de bek vol tanden – hoe heeft dit kunnen gebeuren? En daar moeten we met zn allen een weerwoord op gaan vinden. Vind ik dan.

Bezuinigen Okey, maar wel met respect.

Oproep ideeën tot Acties