Bericht Kunsten 92 dec 2010

Maandag 13 december aanstaande vindt in de Tweede Kamer het debat plaats over het cultuurbeleid van dit nieuwe kabinet. Het debat vindt plaats in de Groen van Prinstererzaal en duurt van 11 tot 17 uur (daarna, om 18.30 uur, start de behandeling van de mediabegroting). Wij roepen u allen op om het debat bij te wonen. De zaal zelf telt 90 plaatsen; er wordt een meeluisterzaal ingericht (eveneens 90 plaatsen). Hoe meer mensen, des te beter!
Om 10.45 worden op het Plein (bij de ingang van de Tweede Kamer) de petities “Stop culturele kaalslag” en “Nederland schreeuwt om Cultuur” (gezamenlijk ca. 170.000 handtekeningen, er kan nog getekend worden!) aangeboden aan de Commissie Cultuur van de Tweede Kamer. Zorg dat u hierbij bent.

Op het Plein (bij de ingang van de Tweede Kamer) wordt de menigte die 20 november op de been was, zichtbaar gemaakt door foto’s van die dag op grote spandoeken.

In café brasserie Dudok vindt op 13 december een marathon van optredens plaats, gedurende de hele dag van 11.00 tot 17.00 uur. Dit is een initiatief van het Ricciotti Ensemble. Op dit moment zijn er al toezeggingen van Cappella Amsterdam, Combattimento Consort, Zina Platform, Orkest de Ereprijs, Toneelgroep Amsterdam, Camerata Trajectina, Noodrem, Radio Kamer Filharmonie, het Nationale Toneel, Het Nationale Ballet.

Acties op langere termijn: afgelopen woensdag zijn actievoerders uit den lande weer bijeen geweest. Een nieuwe actie in de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten begin maart wordt noodzakelijk geacht. Zodra duidelijk is of de BTW-voorstellen door de Eerste Kamer komen en de staatssecretaris invulling heeft gegeven aan de bezuinigingen, zullen plannen concreet worden uitgewerkt. U wordt z.s.m. nader geïnformeerd.