Nieuwsbank

Erasmus Universiteit Rotterdam

Manifestatie Creatieve Financiering van de Kunsten

Datum
Van: 22 maart 2011 10:00
Tot: 22 maart 2011 18:00

Locatie:
The Creative Factory, Rotterdam

Toelichting
Cultuurwetenschappers van de Erasmus Universiteit organiseren de manifestatie ‘Creatieve Financiering van de Kunsten’, waarbij nieuwe voorstellen voor kunstfinanciering kunnen worden ingediend.

Kunst zonder subsidie: kan dat?

Nu de overheid steeds verder terugtreedt als belangrijkste financieringsbron moeten de makers en liefhebbers van de kunst andere manieren bedenken om kunstzinnige activiteiten te financieren. wetenschappers en studenten van de internationale master Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship van de Erasmus School of History, Culture and Communication organiseren daarom op dinsdag 22 maart 2011 de manifestatie ‘Creatieve financiering van de kunsten’. Daar kunnen mensen uit de kunst- en cultuurwereld creatieve financieringsmogelijkheden bij elkaar brengen.

De organisatoren hebben kunstenaars, kunstmanagers, culturele ondernemers, mensen uit de bedrijfswereld en de overheden en kunstliefhebbers opgeroepen om nieuwe ideeën voor kunst- en cultuurfinanciering op deze manifestatie te presenteren. De meest opmerkelijke en originele bijdrage krijgt een creatieve erkenning. Bovendien wordt de winnaar beloond met een publicatie in een boek en wordt het idee uitgewerkt op een speciaal daarvoor ingerichte website.

De manifestatie kan bijgewoond worden door toeschouwers. Kijk voor programma en aanmelden. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!

De manifestatie ‘Creatieve financiering van de kunsten’ op dinsdag 22 maart 2011 wordt gehouden in de Creative Factory in Rotterdam. De manifestatie is een samenwerkingsverband tussen de organisaties Cultuur en Ondernemen, Van den Ende Foundation, Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en het NRC Handelsblad.