Het Klaverblad.nl 18-2-2011

Werkt kunst?

KUNST & CULTUUR

Wat betekent kunst voor het bedrijfsleven? Is het louter aankleding of reikt de betekenis verder? Wat is de rol die kunst kan hebben in organisaties en bedrijven?

Deze vragen staan centraal tijdens het middagseminar op vrijdag 18 februari bij ZIN, het klooster voor zingeving en werk in Vught.

Kunst vraagt van mensen om de werkelijkheid steeds opnieuw te interpreteren. Wat we gewend zijn, moeten we voortdurend herzien en herscheppen om nieuwe waarden vast te stellen.
Dit proces speelt zich ook in het bedrijfsleven af. Het zoeken naar het authentieke – wat kunst kenmerkt – is evenzeer van wezenlijk belang voor organisaties. Kunst is bij ZIN om die reden geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig. Naast de aanwezigheid van een atelier op het landgoed van ZIN draagt ook de bruikleen van circa 100 werken van de NOG collectie van het SNS Reaalfonds hier aan bij.

Arjo Klamer, professor in de Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, verzorgt de centrale lezing. Verder is het mogelijk om het gebouw van ZIN, het atelier en de kunstwerken van de NOG Collectie te bekijken. Ook zal Frank Eerhart, oprichter van Stichting Plint en dichter, in gesprek gaan met enkele kunstenaars over hun verblijf in het atelier van ZIN zoals Bert Vredegoor, Caren van Herwaarden, Jeroen Olthof, Judith Bovenberg en Monique Broekman. Bayanspeler Oleg Fateev brengt zijn muziek ten gehore.

10 jaar ZIN
De komst van Arjo Klamer maakt onderdeel uit van 10 onvergetelijke ontmoetingen in het kader van het 10-jarig bestaan van ZIN.
Eerdere gasten in deze reeks waren Joseph Jaworski, Matthijs Schouten, Jim Garrison en Imre Vallyon.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van ZIN: www.zininwerk.nl
Bij vragen kunt u contact opnemen met Pieternel Verschuuren (073-6588003).
Het klooster van ZIN ligt aan de Boxtelseweg 58 in Vught.