Carolien Gehrels Volkskrant 18-10-2010 Groot kunstaanbod verrijkt Amsterdam.
Met het verhogen van de BTW geeft het kabinet een tegenstrijdig signaal. Kunst en cultuur zijn voor de samenleving, maar ze worden wel duurder gemaakt. Het kabinet geeft meer ruimte aan particulier initiatief, maar maakt het wel moeilijker het hoofd boven water te houden. De markt krijgt meer macht, maar de vraag wordt ingeperkt. Voor Amsterdam en andere grote steden heeft dit beleid verstrekkende gevolgen.

Frits Bolkestein in het tv programma Buitenhof 17-10-2010:  budget voor Kunst en Cultuur moet gelijkgetrokken worden met Duitsland en Frankrijk. Een verhoging van het budget. Dit zou veranderd moet worden in het regeerakkoord.

Elco Brinkman Radio-dagboek op radio 1 op 14-10-10 ‘over de behandeling van de cultuur is hij in het nieuwe regeerakkoord niet zoblij… boos zelfs.’

Roemer Nieuwsbank 13-10-2010 ‘Verzet tegen culturele kaalslag maatschappij breed voeren’. ‘Daarom roep ik alle Kamerleden individueel op om zich uit te spreken tegen deze bezuinigingen.’

Rick van der Ploeg Trouw 09-10-10 ‘Visie op het belang van Kunst ontbreekt’
Volgens Van der Ploeg is het toch zaak de krachten te verenigen en CDA en VVD aan te spreken op hun programma’s. „Daar staan heel andere dingen in over kunst.”

Jette Klijnsma Volkskrant 8-10-10 Oppositie opent aanval op cultuurkortingen