Vlissingen NS is bestemming waar je je aan het einde van de bewoonde wereld waant. Leeg en uitgestrekt ligt er de open ruimte. De wind is meestal tegen en komt je rechtstreeks tegemoet. Boven zee staat de oogverblindende zon in de Zeeuwse lucht. In de verte moet ergens de stad zijn waarnaar je op weg bent.
Maar als je je omkeert en het niemandsland achter het NS-station en het fiets-voetveer inloopt ontdek je -meteen om de hoek aan je rechterhand- museum Le Secet op de Westerhavenweg 2.

Ter ere van deze verhuizing en vanzelfsprekend de zomer is er vanaf 1 juli de tentoonstelling Summertime te zien. Professioneel beelden kunstenaars  hebben op hun eigen en unieke wijze werk gemaakt na de Open Call van museum Le Secet. In de Open Call werd gevraagd om te reageren op zonlicht in de breedste zin van het woord. Een van de zijden van het museum ligt in de volle zon. Deze keer geen veilige en museaal beschermde omgeving voor alle werken. Maar werk wat gaat over / of reageert op de zon. Zomer in Vlissingen 2012.

Deelnemende kunstenaars

Anne van As
Belle van Dijk
Edith Meijering
Giel Louws
Hein Verwer
Just Quist
Malou Cohen
Marinus van Dijke
Marc Volger
Peter Steutel

De tijdelijk locatie was gevestigd achter de terminal van het fiets / voetveer Vlissingen- Breskens en het NS-station op de Westerhavenweg in Vlissingen. Het eindstation van de intercity uit Amsterdam.

Luistertip