Cultuurnetwerk 12-01-2011

Subsidie voor samenwerking professionals en amateurs

Het Fonds voor Cultuurparticipatie kent in het kader van het programma Het beste van twee werelden dit jaar ruim 2,6 miljoen euro subsidie toe. Hiermee wil het fonds de samenwerking tussen professionele en amateurkunstenaars verbeteren en de kunstbeoefening door jongeren en andere belangstellenden versterken. Via cultuurnetwerk

Cultuurparticipatie.nl In de eerste aanvraagronde heeft het fonds al eerder subsidie toegekend aan acht meerjarige projecten van professionele kunstinstellingen. Het gaat om een totaalbedrag van € 3.397.333 voor de volgende initiatieven:
Mister Motley (€ 240.000) van Mister Motley
De nieuwe start van het tijdschrift Mister Motley, een full colour magazine met professionele kunst als bron, dat vier keer per jaar verschijnt. Mister Motley is een toegankelijke gids voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse beeldende kunst. Er komt een uitgebreidere ‘do-it-yourself’ website, waarmee mister Motley de bezoeker stimuleert zelf aan de slag te gaan.
en
(red. kunstenaars moeten desondanks 25 euro inschrijfgeld betalen heeft KK op de site gezien)
Zomertentoonstelling (€ 600.000) van Stichting ArtWorlds
In een jaarlijkse zomertentoonstelling in de periode 2011-2013, wordt werk getoond van gevestigde en niet-gevestigde beeldend kunstenaars. De eerste tentoonstelling wordt gehouden in juli 2011 in het Gemeentemuseum te Den Haag. Geïnteresseerde beeldend kunstenaars kunnen werk inzenden voor een van de drie voorrondes in Nederland. De selectie van de kunstwerken wordt gemaakt door een jury, die ook de tentoonstelling inricht. De werken kunnen ter verkoop worden aangeboden. Rond de tentoonstelling vindt een educatief programma plaats, met onder andere een online tentoonstelling en een media traject.