Our daily vegetable
Vanaf  13 september 2013 te zien in de derde wal, Derde Walstraat 111, Nijmegen
Curator: Rijnder Kamerbeek. 

Het werk van Tezz Kamoen en Indira Hamaker vult Museum Le Secet tot aan het plafond. Het werk van beide kunstenaars zorgt voor een grote partij indrukken van karakters, verhalen, situaties en kreten die zo uit het leven lijken te zijn gegrepen. Tegelijkertijd valt er wel degelijk onderscheid te maken tussen het werk van Hamaker en Kamoen.

De werken van Hamaker zijn overwegend rustig en verhaalrijk. De beelden doen licht nostalgisch aan door kleding en sommige hints van locaties. Ze lijken soms op beelden van vergane fotoalbums uit verloren tijden. Toch zit ze haar karakters dicht op de huid, alsof ze de personen kent, of na een droom heeft vastgelegd.

Het werk van Kamoen daarentegen is rauwer en richt zich minder op het individu. Personen worden dikwijls omringt met rondzwevende objecten, geladen kleuren en kreten of uitspraken. Het werk is impulsiever en chaotischer. Het verhalende ontstaat hier meer door de combinatie van indrukken die ze verzamelt.

Dat de werken toch vrijwel naadloos in elkaar overlopen komt door de nadruk op de mens. Er is vrijwel geen enkel werk te vinden zonder een mensfiguur of suggestie ervan. En een gedeelde vluchtigheid. Het is alsof de kunstenaars ontmoetingen, situaties en mensen in een dagelijkse routine willen registreren en een plek geven. Maar indrukken blijven voortduren doorstomen, voor je het weet is er weer een nieuwe te verwerken.

Tezz Kamoen
Indira Hamaker

Derde Wal, Derdewalstraat 11 Nijmegen