http://www.nkvb.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=911:open-brief-aan-regering-en-volksvertegenwoordiging&catid=16:nieuws-van-de-nkvb&Itemid=86

Open Brief aan regering en volksvertegenwoordiging
woensdag 29 december 2010 17:16
ActieNKvBmidresBTW-verhoging: nekslag voor veel kunstenaars

Na het gevoel van opluchting kwam de klap des te harder aan. Theaters en concertzalen zijn voorlopig gered, de beeldend kunstenaar legt het loodje. Uitstel van de verhoging van het BTW-tarief van 6% naar 19% blijkt tot onze ontsteltenis helemaal niet voor alle kunsten te gelden, maar uitsluitend voor de podiumkunsten.

Uw Eerste Kamer vond de belachelijk snelle invoering van de verhoging van het BTW-tarief voor de kunsten een staaltje van onbehoorlijk bestuur en dwong uitstel tot 1 juli 2011 af. Voor ons als kunstproducenten is die snelle invoering simpelweg een ramp. Immers, veel beeldhouwers hebben over hun lopende opdrachten en komende exposities prijsafspraken gemaakt. Bij grote opdrachten gaat het om tienduizenden euro’s. De 13% extra BTW die we daar met ingang van 1 januari 2011 over moeten berekenen, zullen we uit eigen zak moeten betalen. Voor podiumkunsten was dat het argument om de invoering uit te stellen. Waarom dan niet voor beeldend kunstenaars?

lees alles >>>

via cultuurnetwerk