De Rode Hoed, Amsterdam
Programmadetails
datum: 18-10-2010


Zaal: Oosterhuiszaal


Aanvang: 20:00 uur


Toegang: €10,-, studenten €9,-


Bestel nu online voor dit programma

18-10-2010

Haags debat aan de gracht:
kunst een linkse hobby?
Maandag 18 oktober 2010, café open 19.00 uur, aanvang 20.00 uur

Het kabinet in oprichting wil flink bezuinigingen op subsidies voor kunstinstellingen. De kunstinstellingen zijn verzadigd geraakt, weten zelf niet hoe inkomsten te vergaren en zijn een subsidiepot voor de linkse elite, betogen voorstanders. De schade van de bezuinigingen zal zeer groot zijn, terwijl het op de begroting slechts een schijntje oplevert, vinden tegenstanders.

De discussie over kunst is verworden tot een debat over de kosten en opbrengsten. Wat is de intrinsieke waarde van kunst voor de samenleving? Hoeveel kan er bezuinigd worden als het aanbodgaat verschralen? Wat is het minimum aan kunst wat een samenleving nodig heeft?

Amsterdams wethouder Kunst en Cultuur en Economie Carolien Gehrels (PvdA), Eerste Kamerlid Hans Hillen (CDA, onder voorbehoud) en directeur van het Gemeentemuseum Den HaagBenno Tempel over het nut van bezuinigingen, de gevolgen en de waarde van kunst. Met verschillende vertegenwoordigers van kunst- en cultuurinstellingen en een column van schrijver en columnist Bas Heijne.

Gespreksleiding: Joyce Roodnat, redacteur NRC Handelsblad.

De debatreeks `Haags debat aan de gracht` is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Democratie en Media.

 

Organisatie: NRC Handelsblad en de Rode Hoed