Overgenomen van de site van DagjeWeg.nl

DagjeWeg.NL start sociaal mediaplatform #geefwet

Platform voor behoud culturele sector

DagjeWeg.NL start het sociaal mediaplatform #geefwet voor het behoud van de culturele sector.Denk ook mee.

06-10-2010 Cultuur Het nieuwe kabinet is van plan om flink tebezuinigen op kunst en cultuur. Dat heeft grote gevolgen. Om de culturele instellingen een hart onder riem te steken, richt DagjeWeg.NL het sociaal mediaplatform #geefwet op.Van onze redacteur Sifra Kriek (overgenomen van dagjeUit.nl)

Het nieuwe kabinet is van plan om 22 procent van de cultuurbegroting te schrappen. In totaal gaat het om 200 miljoen aan subsidie voor kunst encultuur. Vooral de producerende kunst, zoals theaters, orkesten en festivals, krijgt het zwaar. Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg en Muziekgebouw aan ’t IJ vrezen zelfs hun begroting niet rond te krijgen. Dat laat DagjeWeg.NL niet gebeuren.Het begint een initiatief om te bouwen aan de culturele sector: #geefwet.

“Ik vind het belangrijk dat de culturele sector overeind blijft”, zegt Nando Eskes, uitgever van DagjeWeg.NL. “Met #geefwet proberen we, buiten de overheid om, de fondswerving voor de culturele instellingen te stimuleren. Daar wordt de sector uiteindelijk sterker van. Niet bij de pakken neerzitten, maar positief omgaan met de tegenslagen.”

Het sociaal mediaplatform #geefwet komt met nieuws, informatie en ideeën rondom de fondswerving voor de culturele sector. Denk ook mee en maak je ideeën bekend via #geefwet op TwitterFacebooken Hyves. Met goede informatie en actuele berichten stimuleert #geefwet de particuliere fondswerving voor de culturele sector.

Steun de culturele instellingen! Met een gewoon bezoekje draagt u natuurlijk ook een steentje bij. Bezoek daarom een theater of een concert.

Geefwet op Facebook

Discussieer mee op Twitter

Volg #geefwet op Hyves

Nieuw kabinet hakt in kunst en cultuur

Laatst gewijzigd: 06-10-2010 – Geplaatst: 06-10-2010 – (170) Op DagjeWeg.nl

#geefwet

de originele link