www.liveXS.nl 29-11-2010

WHERE THE WILD ROOSES GROW (13): ANARCHISTEN VAN HET ZUIVERSTE SOORT Willem Roose

‘In het Berlijn van toen constateerde de Vries [in het boek Club Risiko van Fred de Vries] “een verbeten hang naar onafhankelijkheid en autonomie. “Uit de mond van Neubauten-lid Unruh tekende hij op: “We leven in een tijd waarin niemand meer probeert door de middelmatigheid heen te breken.”

“Punk had voor hen te maken met autonomie, alles in eigen hand houden, do-it-yourself.” En: “Er is geen andere autoriteit dan jijzelf.” Over het organiseren van live-optredens had Rimbaud een aardige anekdote. Steeds als de band gebeld werd wanneer ze kwamen optreden luidde het antwoord: “waarom organiseren jullie dat optreden zelf niet?” Penny: “En dat probeerden ze dan. Op die manier kwam het do-it-yourself-element van de grond…”

‘Ik heb geen antwoorden gekregen op al mijn vragen, wel realiseerde ik me dat de Vries een wereld beschrijft die tegenwoordig nog maar amper te herkennen is. Een wereld, nog maar dertig jaar geleden, met enerzijds meer bevlogenheid, idealisme en vrijheid, maar anderzijds ook meer uitzichtloosheid, humorloosheid en drammerige dogmatiek.’ lees meer >>>