Via BBK

Oproep BBK leden voor actieoverleg

Het noodzakelijk om een eigen lijn te trekken, met name omdat de bezuinigingen op beeldende kunst anders in elkaar zitten als de bezuinigingen op podiumkunsten e.d.

Daarom nodigt het bestuur van de BBK haar leden op tot een actieoverleg op 15 november as. om 14-17 uur in het buurtcentrum Jekerstraat, Jekerstraat 86 te Amsterdam. Graag krijgen we van tevoren bericht of je aanwezig kunt zijn, meld dit aan bbk@bbknet.nl.

We hopen op een grote respons, want als we nu geen actie ondernemen is het straks wellicht te laat!

Komt allen!

 

LEVE DE BESCHAVING, Nederland schreeuwt om cultuur

Op maandag 22 november staat de Heineken Music Hall (HMH) te Amsterdam vanaf 20 uur in het teken van de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur. De avond met de titel ‘LEVE DE BESCHAVING, Nederland schreeuwt om cultuur’ wordt gepresenteerd door Freek de Jonge. De avond wordt onder meer ingevuld met optredens van Kyteman, het Metropole Orkest, NUHR, Moke, Wende Snijders, Waylon, Ernst Daniël Smid en Acda en de Munnik. Met deze uiteenlopende artiesten, die hun medewerking spontaan toezegden, belooft het een memorabele avond te worden. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop op www.ticketmaster.nl en kosten € 17,50 per stuk.

Insteek van de BBK

Reserveer een kaart in het vak dat Tribune heet (zie www.bbknet.nl/actie voor een plaatje van de exacte locatie). Hier zitten het bestuur en bureau van de BBK ook. Het is goed om een blok te vormen.

De BBK verzamelt vanaf 19 uur in de stationshal van treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA. We willen daar met spandoeken als groep naar de Heineken Music Hall lopen. De BBK maakt zelf een paar spandoeken, maar het kan geen kwaad als mensen zelf ook iets meenemen.

We zouden het leuk vinden om in het vak zichtbaar te zijn doordat iedereen iets roods aanheeft. Dit is de kleur van de huisstijl van de BBK en is goed zichtbaar. Er zijn nog enkele BBK T-shirts beschikbaar, hiervoor geldt wie het eerst komt (op maandag 22 november) eerst maalt.

Roep ook vrienden, kunstliefhebbers en collega’s op tot komen.

Tot slot is het prettig als leden ook aan het Landelijk Bureau doorgeven dat ze komen. We hebben dan een beetje zicht op de grootte van de groep van de BBK. Stuur hiervoor een mail naar bbk@bbknet.nl.

Meer informatie volgt op www.bbknet.nl/actie. Hier is straks onder andere de routebeschrijving, het programma e.d. te vinden.

Stickeractie

Enige tijd geleden heeft de BBK een stickeractie opgezet onder de quote Bezuinigen Geen Kunst.

De stickers zijn te downloaden op www.bbknet.nl/actie of op te vragen door een mail te sturen naar bbk@bbknet.nl onder vermelding van stickervel en je adresgegevens.

Graag krijgen we ook foto’s van wat je met de stickers hebt gedaan. Mail deze naar de BBK, let op de mail mag niet groter dan 5MB zijn.

Heb je nieuwe ideeën voor een tekst, een goede cartoon of tekening die we op het stickervel kunnen zetten, mail ze dan naar ons door!


BBK heeft Facebook-account

Onlangs heeft de BBK een Facebook-account aangemaakt.

>> zie www.facebook.com

Naast Facebook heeft de BBK ook een Twitter-account.

>> zie www.twitter.com/bbk45