Nog eens op een rij de grootste drogredenen om op cultuur te bezuinigen lees ze hier >>>
Laatste nieuws via Cultuurbeleid.nl
28 oktober 2010

Publieksacties tegen bezuinigingen op 20 en 22 november

Op maandag 22 november staat de Heineken Music Hall (HMH) te Amsterdam in het teken van de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur. De avond heet ‘De avond van de beschaving – Nederland schreeuw om cultuur’, wordt gepresenteerd door Freek de Jonge en is georganiseerd door FNV/KIEM. De avond wordt ingevuld met optredens van artiesten, kunstinstellingen en –opleidingen. Kaarten voor de avond kosten 17,50 euro (excl. reserveringskosten) en zijn te koop via de site www.stopculturelekaalslag.nl enwww.ticketmaster.nl of via telefoonnummer 0900-3001250 (45 eurocent/minuut). Twee dagen eerder, op 20 november, is een landelijke schreeuw-actie gepland, door theaterproducent Mark van Warmerdam, op verschillende plaatsen in het land. In een tiental steden hebben zich al organisaties aangediend die zich buigen over wat in hun woonplaats de best passende en effectieve actie is. Het campagneteam roept alle kunstinstellingen (schouwburgen, musea, dansgezelschappen, orkesten, galeries, filminstellingen, toneelgezelschappen, muziekscholen, kunstopleidingen etc) op om deel te nemen.

Laatst bijgewerkt 21-10-2010

[ de info die ik tegenkom/ontvang wordt hieronder aangevuld en up to date gehouden]

Via Kunsten ’92

‘Op zaterdag 20 november wordt door de gezamenlijke kunstinstellingen een grote landelijke publieksactiegeorganiseerd. Een groot aantal instellingen en kunstenaars in diverse steden doet daaraan mee.

Op maandag 22 november zal in de Heineken Music Hall, bij wijze van slotakkoord, een grote manifestatie van makers worden gehouden, georganiseerd door Freek de Jonge in samenwerking met FNV KIEM. Dan zal ook de petitie Stop Culturele Kaalslag, waar tot nu toe bijna 60.000 mensen hun handtekening achterlieten, aan de politiek worden aangeboden.

21-10-2010 12:50

Via Cultuurnetwerk.nl

Op zaterdag 20 november organiseren de gezamenlijke kunstinstellingen de landelijke publieksactie tegen de bezuinigingen: NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR. De organisatie wil alle bestaande protesten aanvullen en versterken met de stem van het publiek, zodat op 20 november een collectieve schreeuw weerklinkt die tot diep in Den Haag te horen zal zijn. De organisatie roept iedereen in Nederland op om deze actie uit te dragen en vorm te geven, bijvoorbeeld met lokaal georganiseerde voorstellingen, concerten, optochten en andere evenementen.
Meer informatie online 

Volkskrant / ANP 21-10-2010

AMSTERDAM – Een grote landelijke campagne moet het publiek mobiliseren tot protest tegen de kunstbezuinigingen die het kabinet Rutte heeft aangekondigd.

De manifestatie wordt 1 november gelanceerd en loopt tot en met 22 november.

Kunst & Cultuur 2010
Voor de actie is het collectief Kunst & Cultuur 2010 opgericht, waarbij zich vrijwel alle grote samenwerkingsverbanden uit de Nederlandse kunstwereld hebben aangesloten. De belangrijkste zijn de Nederlandse Associatie van Podiumkunsten, de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, de Nederlandse Museumvereniging, belangenorganisatie Kunsten ’92 en vakbond FNV Kiem.

‘We willen vooral duidelijk maken dat cultuur veel breder wordt gedragen dan momenteel door bepaalde partijen wordt gesuggereerd’, aldus de zegsvrouw.

Mobiliseren
In tien grote Nederlandse steden worden op dit moment alle cultuurorganisaties gemobiliseerd om tijdens de drie weken in hun regio grote acties op touw te zetten. Maar ook vanuit het publiek worden initiatieven aangemoedigd, zo stelt Kunst & Cultuur 2010. ‘Iedere actie, groot of klein, wordt aangemoedigd.’

De organisatie wil op 1 november het volledige plan van aanpak lanceren. Aan het eind van de campagne wordt ook de digitale petitie Stop Culturele Kaalslag aangeboden aan staatssecretaris Halbe Zijlstra van Cultuur.

hele berichtVolkskrant/ANP >>>

Cultuurbeleid 27 oktober 2010: Op maandag 22 november staat de Heineken Music Hall (HMH) te Amsterdam in het teken van de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur. De avond heet DE AVOND VAN DE BESCHAVING – NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR, wordt gepresenteerd door Freek de Jonge en is georganiseerd door FNV/KIEM. De avond wordt onder meer ingevuld met optredens van het Metropole Orkest, Moke, Kyteman, Introdans, Carel Kraayenhof, NUHR, Brigitte Kaandorp, Gijs Scholten van Aschat, Wim de Bie en diverse kunstinstellingen en –opleidingen. Kaarten voor de avond kosten 17,50 euro (excl. reserveringskosten) en zijn te koop via de sitewww.stopculturelekaalslag.nl en www.ticketmaster.nl of via telefoonnummer 0900-3001250 (45 eurocent/minuut).